Slim en makkelijk verduurzamen met rendement

← Terug naar overzicht
27/03/2019

Gemeente Staphorst, Binnenweg 26, Staphorst

Informatieplicht en Wet Milieubeheer wat betekent dat voor het MKB?
Volgens de wet milieubeheer moeten sommige MKB-bedrijven verduurzamen. Moet u dat ook? Hoe wordt dat gehandhaafd? En als u dat niet moet maar gewoon wilt, alleen al uit oogpunt van besparingen? Wist u dat u volledig ontzorgt kunt verduurzamen en besparen? Op woensdagavond 27 maart 2019 van 20.00 tot 21.15 uur vindt er een korte informatiebijeenkomst plaats voor (ondernemers van) mkb-bedrijven in het gemeentehuis van Staphorst.

In ruim een uur bent u op de hoogte van: wettelijke eisen zoals de informatieplicht energiebesparing en label C kantoren, energiedoelen gemeente Staphorst, subsidies en belastingvoordelen, energieadvies dat aanzet tot actie, energiemaatregelen met rendement, het energie-ontzorgaanbod voor bedrijven. Buro De Haan is in samenwerking met de gemeente Staphorst bezig met een zoektocht naar duurzame initiatieven op de bedrijventerreinen in Staphorst. De zoektocht focust zich op succesfactoren en belemmeringen als het gaat om investeren in duurzame energie of energie besparing. In dit uur willen we ook de onderzoeksresultaten met u delen door middel van een korte presentatie. De avond wordt ondersteund door I.C.C. Staphorst, Sport en Business Staphorst, Wij Duurzaam Staphorst en ET+. Aanmelden kan tot 25 maart!

Gemakkelijk verduurzamen
De meeste ondernemers vinden verduurzamen en energie besparen best een goede zaak. Toch is het in de praktijk van alle dag lastig om er goed mee aan de slag te gaan. Begrijpelijk want het houdt je van je werk en er bestaat een wirwar aan regels, subsidies en energiemaatregelen. Hoe kun je je bedrijf slim verduurzamen zonder al te veel gedoe? En hoe zorg je ervoor dat het niet alleen geld kost maar ook rendement oplevert? Met dit vraagstuk gaan we u helpen tijdens deze bijeenkomst. Na uw bezoek bent u op de hoogte van de nieuwe wettelijke eisen, subsidies, belasting- en inkoopvoordelen. Ook hoort u hoe het verduurzamen van uw bedrijf een stuk makkelijker wordt met de service van een nieuw duurzaamheidscollectief uit Staphorst.

Over ET+: Energie besparen zonder zorgen
ET+ helpt u uw energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en uw duurzame uitstraling te versterken. Ook zorgen wij ervoor dat u op tijd voldoet aan wettelijke eisen zoals de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Dat doen wij met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen plus de subsidiëring en de monitoring daarvan. ET+ helpt u met één aanspreekpunt en coördinator die u door alle stappen loodst. Daarmee bespaart u tijd en energiekosten. ET+ is een lokaal consortium van bedrijven dat regionaal opereert. Meer informatie: www.et-plus.nl


Ingeschreven

- Alpha Energy - Peter Roest met 1 persoon.

- Handelsonderneming Oostra BV - Cor Oostra met 1 persoon.

- Oosterveen’s Oliehandel B.V. - Marco Koekoek met 1 persoon.

- Veld Bouwkundig advies H. Veld met 1 persoon.


Inschrijven

Om in te schrijven voor dit agenda item moet u eerst inloggen