Bedrijfsbezoek Furori & bedrijfspresentatie van Gebr. Veijer

← Terug naar overzicht

Dinsdag 12 april heeft Sport en Business Staphorst een bezoek gebracht bij Cees Lubbers, oud- veilingmeester en eigenaar BVA Auctions, nu eigenaar CL Classics-Racing BV en teamchef Furori. Aan de Katwolderweg te Zwolle kwamen zo’n 45 ondernemers met een bus aan om vervolgens in de prachtige hal gevuld met oldtimers, racewagens en klassieke motoren ontvangen te worden. Na een welkomstwoord van voorzitter Hans Gebben, vertelde Cees Lubbers vol passie over zijn loopbaan als veilingmeester en over de energie die hij nu krijgt wanneer zieke kinderen rondrijden op het circuit in één van de Furori-racewagens.

Aangezien Collin Veijer ambassadeur is van Furori is, was de link tussen het bedrijfsbezoek en de bedrijfspresentatie van de Gebr. Veijer een goede combinatie. Zeker omdat de drie eigenaren zo druk zijn en een bedrijfsbezoek bijna niet te plannen is. Joan Veijer eigenaar van Veijer Tech startte met een presentatie over zijn werkzaamheden in de groothandel keukens. Als zzp’er laat Joan zien dat hij samen met een aantal andere zzp’er perfect in staat is om grote projecten aan te kunnen. Zoals alle keukens plaatsen en in werking stellen van het nieuwe Wildlands in Emmen en het plaatsen van vele showkeukens bij de Hanos in Zwolle en Delft.

Na deze presentatie was er een korte pauze om een hapje en een drankje te nuttigen, waarna we snel verder gingen met de presentatie van Veijer Trappen. Geen trap is onmogelijk, ook dat blijkt uit het verhaal over de start waarin vooral hard werken centraal staat en roeien met de riemen die je hebt. Door steeds te investeren in nieuwe machines is Veijer Trappen in staat om iedere trap te produceren. Van materiaalkeuze en advies over de positie van de trap in huis, tot de uiteindelijk plaatsing, ze begeleiden het gehele traject. Modern of klassiek, hout of glas, niets is onmogelijk.

Als laatste van de 3 broers was Jurjen Veijer aan de beurt, hij vertelde ons alles over Veijer Industriële Houtbewerking. Een houtbewerkingsbedrijf voor (groot)handelaren, die zelf geen in- en verkoop uitvoert. Prachtig om te zien dat het op deze wijze mogelijk is dat directe concurrenten in het proces gebruik maken van hetzelfde bedrijf. De producten die Veijer Industriële Houtbewerking produceert zijn in veel verschillende vormen en materialen te verkrijgen. Vooral de afname van Douglas is momenteel erg groot, uitbreiding zal dan waarschijnlijk ook niet uitblijven.

De presentaties geven de aanwezige ondernemers weer een uniek kijkje achter de schermen bij deze drie Staphorster ondernemers. Ondanks dat we niet op de bedrijfslocaties waren, weet iedereen nu veel meer over deze rasechte ondernemers. Nadat iedereen een hapje en drankje had genuttigd konden we onze rondleiding vervolgen naar de naastgelegen ruimte waar Aalt Toersen, geboren Rouvener en Maarten Fijlstra, engineer Furori, ons informeerde over de recordpoging op de zoutvlakte, hoe een Furori geproduceerd wordt en diverse technische snufjes van de tentoongestelde voertuigen lieten zien.

Het was al een indrukwekkende avond, maar de presentatie van Aalt Toersen maakte de avond compleet. Een terugblik op de recordpoging op de zoutvlakte, liet een ieder van ons zien hoe zwaar en uniek deze recordpoging was. De omstandigheden op deze zoutvlakte zijn bizar en het blijkt dan ook echt een prestatie om trots op te zijn.

De avond werd afgesloten met ruimte om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje, waarna we met de bus terugkeerden naar Staphorst. Een zeer geslaagde en indrukwekkende avond.


Foto's