Bezoek Deltion College overtrof verwachtingen

← Terug naar overzicht
Dinsdag 13 maart jl. brachten leden en enkele introducés van Sport en Business Staphorst een bezoek aan het Deltion College.

R.O.C. Deltion College biedt meer dan 200 opleidingen in richtingen Welzijn & Gezondheid, Horeca, Reizen & Dienstverlening, Economie & Ondernemen, Sport, Opvoeding & Maatschappij, Veiligheid, Techniek & Gebouwde Omgeving, Design, Media & ICT en Mobiliteit & Transport.

Bij het Deltion College krijg je les op één locatie. Een plek centraal in Zwolle, waar alle opleidingen letterlijk onder één dak zitten. De praktijk is bij hen het uitgangspunt, want zo leer je het beste je vak. Op school gebeurt dit in praktijklokalen en leerbedrijven. Zo is er een zeevaartsimulator, waar je leert een vrachtschip de haven binnen te varen, heeft de Hotelschool een eigen restaurant, dat volledig wordt gerund door horecastudenten en leren studenten autotechniek sleutelen in een echte werkplaats. 

De ontvangst, het voortreffelijke eten, de inspirerende rondleiding en het motiverende kringgesprek werd als bijzonder positief ervaren.  Tijdens het kringgesprek is de toekomst van de vakopleidingen en de samenwerking met de maakindustrie belicht. Er is een positieve drive en inzet voelbaar bij Deltion om opleidingen, leerlingen en praktijk aan te laten sluiten bij de wensen van ondernemers. Sport en Business Staphorst ziet het bezoek als een begin van een hechtere samenwerking tussen Deltion en ondernemers in Staphorst.

Foto's