Eerste haring bij Sport en Business Staphorst

← Terug naar overzicht

In de week van de haringpartys wordt traditioneel de eerste verse haring van het jaar geproefd. Sport en Businessclub Staphorst deed dit donderdag 21 juni bij Eetcafé het Vergulde Ros. De groeiende businessclub had voor deze gelegenheid wethouder Sytse de Jong uitgenodigd om samen met oud-voorzitter Hans Gebben de eerste haring te proeven.

De Jong heeft zijn taken als wethouder er bijna op zitten en bedankte de aanwezige ondernemers voor de prettige ontmoetingen in de afgelopen jaren tijdens zijn wethouderschap. Voorzitter Bert Kuijers roemde de inspanningen van oud Sport en Business voorzitter Hans Gebben in de afgelopen jaren en de steun die hij momenteel geeft aan het huidige bestuur. Na deze korte woorden werd de verse haring goedkeurend geconsumeerd.

De jonge enthousiaste voorzitter meldde blij verrast te zijn over de enorme opkomst. Aan de oproep tot het meenemen van collega ondernemers uit de regio is in ruime mate voldaan. Ruim 70 ondernemers hebben deze van deze gelegenheid gebruik gemaakt om te netwerken. Om de gezelligheid te ondersteunen was vermakelaar Vincent van Leth uitgenodigd, hij bracht verrassende optredens. Kuijers memoreerde in zijn toespraak aan het tekort aan vakmensen. Door een actieve houding van de ondernemers naar buiten toe en richting de scholen kom je in beeld bij de potentiele werknemers. Verder deed hij een oproep tot samenwerking om het merk Staphort meer naar voren te laten komen, wellicht geeft dat een aanzuigende werking voor de toekomstige werknemers. De Gemeente Staphorst heeft daarin al een mooie stap gezet met het organisren van de Regio Zwolle Dag in Staphorst, ruim 160 betuurders en partners bezochten de gemeente waarbij verschillende thema’s op de agenda stonden en er veel bedrijven in Staphorst werden bezocht. Tenslotte herinnerde hij alle aanwezigen, maar ook andere ondernemers aan de komende activiteit van Sport en Business tijdens de Grasbaanrace in Staphorst op 24 augustus.


Foto's