Hoge veilingopbrengst voor de Berghorst tijdens de haringparty Sport en Business

← Terug naar overzicht

Afgelopen woensdag 21 juni zijn er tijdens de jaarlijkse haringparty van Sport en Business Staphorst twee schilderijen geveild. Sport en Business Staphorst is een ondernemersclub die naast het creëren van een uitgebreid netwerk voor ondernemers, budget bijeenbrengt voor sporters en sportploegen in Staphorst. Ieder jaar organiseren zij een haringparty voor haar leden dit jaar voor het eerst met een veiling om opbrengsten te genereren voor Zorgspectrum Het Zand – De Berghorst.

Tijdens deze prachtige midzomeravond werd er volop genoten van de heerlijke avondzon bij restaurant Stien. Op het terras was Marieke Bekke al druk bezig met het maken van een prachtig schilderij, zij schilderde live de haringparty. Na het openingswoord van Hans Gebben, voorzitter Sport en Business, opende burgemeester Segers het buffet. Waarna iedereen volop aan het genieten was van de nieuwe haring, aangeboden op traditionele wijze, maar ook in diverse hapjes.

In de loop van de avond begon de veiling, Marieke had een klein schilderij gemaakt genaamd ‘het roodborstje’. Rolf Tempelman opende de veiling met een openingsbod van 50 euro, Klaas Oosterveen van Oosterveens Oliehandel is trotse eigenaar van het schilderij met een opbrengst van 275 euro. Het hoogtepunt van de avond was de veiling van het meesterwerk, de voorgevel van restaurant Stien, de haring en de gasten waren hierop duidelijk zichtbaar. Sommige gasten zullen zichzelf zelfs herkennen op het schilderij. Het openingsbod was 500 euro, al snel liepen de biedingen op en in de eindsprint waren Klaas Oosterveen, Henri Kisteman en Geesje Tempelman aan bod. Uiteindelijk is Geesje Tempelman van Payned Payrolling trotse eigenaar geworden van het schilderij met een opbrengst van 1800 euro.  Martin van der Sluis, eigenaar PlasmaMade schonk daarnaast nog een bedrag van 150 euro aan De Berghorst.

De totale opbrengst bedraagt 2225 euro, Annet Meulenbelt (Zorgcoördinator) en Henriët Dunnink (Coördinator Welzijn en Dagbesteding) waren aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Wat ze met de opbrengst van deze veiling exact gaan doen gaan ze nu bekijken. De stichting Sport en Business is zeer tevreden over deze avond en wil iedereen enorm bedanken voor het bijdragen aan deze fantastische opbrengst en avond.

 


Foto's