Indrukwekkend bedrijfsbezoek Bloemert

← Terug naar overzicht

Op donderdag 5 april jl. hadden de leden van Sport & Business de gelegenheid om op bezoek te gaan bij Bloemert. Hendrik Bloemert heeft in de avonduren de deuren opengezet om te laten zien welke mogelijkheden zijn groep van bedrijven en werkzaamheden biedt.

Het nieuwe kantoor, liggend op een prachtige zichtlocatie aan de A28, ziet er aan de buitenkant al mooi uit maar binnen is het zeker zo fraai. Een thuisgevoel biedt het de 40 medewerkers die zich daar vooral overdag huisvesten om hun kennis en kunde ten dienst te stellen. Flexibele werkplekken, maar ook ruimte om meer te ontspannen of waar overleg plaats vindt. Een gezond mensenbedrijf met een goede sfeer!

Na het ontvangst door gastheer Hendrik Bloemert en het verorberen van een Staphorster rolletje met een kopje koffie in het modern ingerichte bedrijfsrestaurant werden we meegenomen in de geschiedenis van Bloemert. In juni 2003 opgericht, in 2006 verhuisd naar een pand aan de Industrieweg en in 2016 intrek genomen in hun nieuwe pand aan de Wethouder Buitenhuisstraat. Naast ondersteuning op computergebied van veel lokale en regionale klanten heeft Bloemert een sterk merk, namelijk LogicTrade. Dit software programma heeft Bloemert ontwikkeld (vanaf 2008) en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in met name de woonbranche. Dit pakket helpt de bedrijven om de hele orderstroom goed te reguleren (van order intake tot het bestellen bij leveranciers van producten). De software wordt continu door ontwikkeld en de verwachting is dat LogicTrade in 2018 marktleider wordt in woonbranche.

Inmiddels werken er op twee vestigingen (Staphorst en Amsterdam) zo’n 60 werknemers. Personeelsbeleid heeft Bloemert dan ook op de eerste plaats staan. Het blijft heel moeilijk om goeie mensen te vinden maar zodra ze de juiste mensen hebben dan doen ze er alles aan om hen vast te houden. Hendrik: “Ze moeten zich thuis voelen, dan gaat het werk ook vanzelf!” In het nieuwe pand is er veel aandacht aan de inrichting besteed om de werkplekken zodanig in te richten dat er altijd keuze is. Het zijn allemaal flexibele werkplekken. Inmiddels zijn er vergevorderde plannen om ook de derde verdieping op een zeer inspirerende manier in te richten.

We kijken terug op een indrukwekkende avond waar een mooie groep ondernemers getuige van mocht zijn.


Foto's