Jongensdromen, snelheidsmaniakken en taxateurs

← Terug naar overzicht

Er is niet veel aan gelogen of dit kwam samen op vrijdagavond 1 november bij een bedrijfsbezoek van de leden van Sport & Business Staphorst aan Henk Kuiper Auto’s. Een avond in de meest prachtige ambiance die je je maar kan voorstellen. Een omgeving waar je als bezoeker heel hebberig van wordt. Keuzestress wordt soms gerelativeerd door de beurs die de bezoeker op zak heeft…

Henk Kuiper is al zoveel jaar ondernemer dat interviewer Rolf Tempelman hem durft te vragen waarom de stap naar nog groter. Het antwoord was even krachtig als Henk zelf: ambitie! ‘Ik kan nog vele jaren mee en daarbij een betere omgeving voor de hoeveelheid auto’s die we in portefeuille hebben.’ Er wordt heel wat heen en weer gegrapt tussen Rolf en Henk. Toch zijn Henk en zijn vrouw Ineke heel serieus in de bedrijfsvoering. Het is opvallend netjes, schoon en gestructureerd in het bedrijf en dat is nog opvallender in de werkplaats.

Handen uit de mouwen voor de bezoekers, want iedereen wordt aan het werk gezet. In elke ondernemer schuilt een autotaxateur… en met die rol werden de bezoekers door het bedrijf heen gestuurd. Met biedingen vanaf 5.000 tot 200.000 Euro kwamen er zeer divers geprijsde auto’s uit de test. Alle biedingen bij elkaar opgeteld werd Jan Tippe winnaar van de avond als beste taxateur. En natuurlijk mocht de hoogste bieder, na betaling, met het gehele vermeldde wagenpark naar huis!

Ondertussen proefritjes maken op eigen verantwoording met de 450 pk tellende Audi… daar werd gretig gebruik van gemaakt. Gelukkig gaf de A28 die avond ruim baan. Ongelukkig werd het dat M de W te S toch verantwoording af moest leggen. Rijbewijs? Identiteitsbewijs? Autopapieren? Niets van dat alles? En je moet er toch ondernemer voor zijn dat je dan zonder bekeuring aangesproken wordt op ‘bijzonder rijgedrag’ en je daar dan mee weg komt met het advies om de volgende dag een staatslot te kopen. Met recht de geluksvogel van de avond.

Dat vrijdagavond best een aardige avond is om met elkaar af te spreken bleek uit het feit dat wel vijftig leden op deze prachtige kans afkwamen. We kunnen terugkijken op een gezellig samenzijn waarin we een stukje mee mochten rijden in het bedrijf van Henk Kuiper. Henk, bijzonder bedankt daarvoor.


Foto's