Ondernemend Staphorst bij d’Olde Skoele tijdens de Nieuwjaarsreceptie

← Terug naar overzicht

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de ICC en Sport en Business Staphorst op 11 januari jongstleden werden verschillende ondernemers geïnterviewd door Ton Henzen.

Natuurlijk begon de avond met de gelegenheid elkaar een voorspoedig 2017 toe te wensen. Hans Gebben, dagvoorzitter van Sport en Business, opende de avond met een welkomstwoord en een vooruitblik op 2017. Nieuwe ontwikkelingen, zoals het nieuwe logo van de Gemeente Staphorst, het mogelijk verplaatsen van de toe- en afrit van A28, kwamen naar voren. Daarnaast werd er stilgestaan bij vele wensen, zoals bijvoorbeeld meer vrede in de wereld. Een mooie speech welke afgesloten werd met een toost op het nieuwe jaar.

Hierna was het woord aan Ton Henzen, naast hoofdredacteur van de Meppeler Courant presenteert hij het programma ‘Ondernemend’, hierin worden interviews met ondernemers gehouden. Voor de Nieuwjaarsreceptie was er eenmalig een ‘Ondernemend Staphorst’, aan tafel zaten; Ingrid Slot-Poortman | Roodblond, Benno van Ittersum | Managing Director Brink Towing Systems B.V, Hendrik Bloemert | Bloemert Groep, Arjan de Haan | De Haan Engineering en Consultancy. Ton begon bij alle ondernemers met een kleine introductie en een terugblik op 2016. Opvallende uitspraken waren onder andere, Ingrid: “Als wooncoöperaties niet bouwen dan doen wij het toch gewoon en zo gezegd zo gedaan!”, Benno: “Ontwikkelingen gaan steeds verder… We ontwikkelen zelfs trekhaken die het gewicht aan de trekhaak meten”, Hendrik: “Goed personeel blijft voor ons de uitdaging… Waar we vroeger met een goede MBO’er uit de voeten konden, hebben we nu nog moeite met een HBO’er.” Arjan de Haan: “Ons pand is een perfect voorbeeld voor alles wat wij doen, ontwerpen gaat tegenwoordig veel verder dan tekenen.”. Afsluitend werden de vooruitzichten voor 2017 besproken. Met een compleet stille zaal konden we wel spreken van boeiende interviews met een voortreffelijke gespreksleider!

Na het officiële gedeelte was er voor alle aanwezige ondernemers ruimschoots de tijd om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te praten over ieders verwachten voor 2017.

 


Foto's