Sporters gehuldigd bij ’t Vosje

← Terug naar overzicht

Dinsdag 15 maart was het al vroeg in de avond een gezellige drukte bij de Eetkamer van IJhorst, ’t Vosje. Topsporters verzamelden zich samen met hun familieleden en vrienden, ook was onze gastspreker Henk de Jong mooi op tijd om voor het officiële gedeelte kennis te maken met onze leden en de sporters uit de gemeente.

De gemeente Staphorst mag trots zijn op zoveel topprestaties, aldus Hans Gebben. “Het is vreemd dat hier nog geen televisieprogramma over gemaakt wordt.” De reddingsbrigade mocht het spits af bijten en alle sporters werden door Flip Velinga en Jan Hofstede geïnterviewd. Leuke uitspraken als: “sporten is belangrijk, maar ik drink graag een biertje” en “ik was gewoon niet snel genoeg” zullen de leden van Sport en Business en de genodigden nog lang bijblijven.

Na de pauze was het woord aan Henk de Jong, oud-trainer van FC Cambuur. Hij vertelde vol passie over zijn carrière, hoe is hij de trainer geworden die hij nu is. Natuurlijk speculeren we ook even over zijn toekomst en worden er kritische vragen gesteld vanuit het publiek. De nuchterheid en betrokkenheid zijn kenmerkend voor Henk en ook betrekt hij de sporters en geeft hij hun tips en adviezen.

Als laatst is er een delegatie van de vv Staphorst aanwezig. Vooral de mogelijkheden voor nacompetitie en promotie worden besproken, ook het vertrek van Jan van Raalte is onder de aandacht.

Kortom een avond vol verhalen over het bereiken van de top en nog veel belangrijker het behouden van deze positie.


Foto's