Sporters gehuldigd door Sport & Business Staphorst

← Terug naar overzicht

Hippische sport, zwemmers en skeeleraar op podium

‘Sport en Business Staphorst is er voor netwerkontwikkeling en heeft een sterke relatie met sport en prestaties. We zijn er trots op dat we in onze gemeente sporters hebben die op zo’n topsportniveau acteren en geven daar graag aandacht aan.’ vertelt Bert Kuijers, voorzitter van de stichting.

Paardensport
Saskia Brinkman is een bekende op het podium bij Sport en Business, vorig jaar stond ze er ook door haar goede prestaties. Dit jaar ontving ze haar prijs voor haar behaalde Nederlands Kampioenschap in de L klasse categorie D/E uit handen van Marc Houtzager, paardensportman in hart en nieren en een voorbeeld voor vele ruiters.

Simon Redder werd kampioen in de L klasse categorie A/B met een razendsnelle barrage. De twaalfjarige springruiter pakte de winst met de pony Black Magic. Vorig jaar won de combinatie nog zilver op de KNHS Indoorkampioenschappen in dezelfde klasse.
Tijd voor vragen voor topsporter Marc Houtzager was er ook, en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Want hoeveel paarden gaan er nou mee op concours, en hoe gaat dat als dat in een ander werelddeel is? En verdien je er ook geld mee? Hoe weet je nu of een paard goed genoeg wordt?

Skeeleren
Christian Haasjes werd gehuldigd om zijn prestaties op twee afstanden. Hij werd Nederlands kampioen puntenkoers op de weg en kampioen afvalkoers op de baan. Tevens won hij nog zilver op het NK Marathon, zilver op de puntenkoers op de baan en brons op de 1000 meter. Een succesvol seizoen dus voor deze jongeman die met skeelergenen is opgegroeid. Twee jaar geleden stond zijn broer nog op het podium en hij gaf aan dat we ook alvast rekening kunnen houden met zijn jongere broer.

Zwemmen
De reddingsbrigade gooit hoge ogen op kampioenschappen de afgelopen jaren. Dit is opvallend, hoe dat kan vragen we aan Alfred Steenbergen ‘De seniorenteams hebben veel ervaring opgedaan, dit proberen we op een goede manier over te brengen op onze jeugd.’ Ook dit jaar zijn er mooie resultaten behaald. Op het NK pool aspiranten E op 24 maart pakten zij als team de titel: Charis Kootstra, Madelief Slager, Sven Schuurhuis en Julian Engel. Op het NK serc  op 3 maart zijn twee er twee titels naar Staphorst gegaan. Bij deze wedstrijd worden er ongevallen gesimuleerd waarbij een team getoetst wordt op leiderschap en uitvoering van de redding.

Het juniorenteam bestaande uit Marisha Talen, Remco Doldersum, Juliët Engel en Jasmijn Slager won hier het kampioenschap. Daarnaast ging Marisha Talen met de titel beste leider naar huis.

Gemeente Staphorst in beweging
Bert Krale wethouder werkt momenteel aan de Notitie Bewegen en Sport in de Gemeente Staphorst. Hij deed aan het einde van de avond een oproep om vooral mee te praten over het te maken beleid hierover. Eind maart zal er een bijeenkomst plaatsvinden waarin verenigingen en sporters hierover kunnen meedenken.


Foto's