Staphorst huldigt nationaal kampioenen

← Terug naar overzicht

Staphorst blijft het sportdorp bij uitstek. Dat bleek tijdens de jaarlijkse sportersavond. In café-restaurant De Roustap passeerde ook dit jaar weer een bonte stoet van nationaal kampioenen de revue. Er bestond grote belangstelling voor de bijeenkomst. De leden van de reddingsbrigade beten het spits af. De juniorploeg legde in 2013 beslag op de nationale titel. Tijdens het NK werd de hulpverlening aan drenkelingen getoetst tijdens een nagebootst waterongeval. Voor de junioren van Staphorst was het de eerste keer dat ze aan het NK meededen.

Evenals vorig jaar verschenen ook de veteranen van de klootschietvereniging Staphorst op het podium. Na een bijzonder spannende finale werd in 2013 opnieuw beslag gelegd op de het Nederlands kampioenschap. De succesformatie bestond uit Albert Stegeman, Albert de Weert, Harry Mulder, Jan Jansen en Roelof Tuin.

Ponyclub De Vlugge Viervoeters was tijdens de sportersavond vertegenwoordigt door Eline Slager en Raymond Redder. Eline werd nationaal kampioene springen in de klasse L cat. A/B met haar pony Sunshine, terwijl Raymond de Nederlandse titel in de wacht sleepte in de categorie klasse L categorie C met Black Magie. Jan Hofstede nam motorsportblok voor zijn rekening. AMBC was weer hofleverancier met vier nationaal kampioenen: Danny de Boer (Dutch Superbikes), Collin Veijer (minibikes junior A-klasse), Karlo Slager (Yamaha R 125 cup) en Ilona Hulst (Honda NSF open cup). Van de skeelervereniging Staphorst stonden Andrea Hokse (Nederlands kampioene 300 meter en marathon). Nicole Compagner (Nederlands kampioene aflossing) en Jordy Harink (Nederlands kampioen afvalkoers en aflossing) in de schijnwerpers. Aan het eind van de avond ging presentator Flip Vellinga in gesprek met trainer Jan van Raalte van de VV Staphorst. Hij schetste een reëel beeld van de ontwikkelingen binnen zijn club, die meedoet in de strijd om de prijzen, maar ook in organisatorisch opzicht nog voldoende stappen heeft te zetten.


Foto's