Walking dinner bij Sport en Business Staphorst

← Terug naar overzicht

Een beetje beweging en informatieve bezoeken aan een aantal bedrijven in Staphorst. Sport en Business Staphorst liep afgelopen vrijdag een ‘walking dinner’. De aftrap werd gedaan bij Mussche Handel en Transport en het toetje werd genuttigd bij Kruidhof Techniek. Voor het voor- en hoofdgerecht werden bezoeken gebracht aan Hentra auto’s en Bouwman Techniek. Een viertal verrassend interessante bezoeken.

Mussche Handel en Transport
Bij Mussche Handel en Transport hebben we een bijzonder veelzijdig bedrijf getroffen met heel enthousiaste ondernemers. Door het inkopen en hakselen van stro maken ze een drietal producten: gehakseld stro als bodembedekker voor stallen, fijnstro zonder stof als eetbaar product voor dieren. En van het stof worden brokjes geperst die ook als bodembedekker in stallen dient. Verder verhandelen ze aanverwante producten als hooi en kuilvoer en voor veehouders bewerken ze ook grondstoffen als bijvoorbeeld het hakselen, persen en in de folie verpakken van mais. Dat is al best veelzijdig, maar er is meer. Er worden op maat landbouwwagens vervaardigd, bijvoorbeeld veewagens, oprijwagens, bakkenwagens etc. Dan hebben we het nog niet gehad over het transportdeel… dat wordt gedaan in opdracht en voor eigen toevoer van grondstoffen. Transport met huiftrailers en kooiaap, maar ook mesttrailers met bemonstering en gps. Onder het genot van koffie en een Staphorster rol zijn we meegenomen in hun enthousiasme.

Hentra Auto’s
De broers Martin en Henk Slager zijn een goed lopende motor van hun bedrijf. Wat eerst vooral een weekendbezigheid was is nu dé occasion Audi en Volkswagen garage! Alhoewel internet het meest gebruikte middel tot verkoop is, weet de regionale markt hen goed te vinden. Maar afstand speelt geen rol in de landelijke automarkt en auto’s gaan net zo gemakkelijk naar alle uithoeken. Een prachtige voorraad van speciale en uiteenlopende types en modellen is verrassend. Alhoewel de kijker niet meer besluit in de showroom maar al precies weet wat hij wil, kregen wij als bezoeker toch best zin om een nieuwe auto te kopen. De jonge ondernemers hebben een eigen autopoetser en keurig nette werkplaats voor onderhoud. Maar ook voor het serveren van een voorgerecht draaiden zij hun hand niet om.

Bouwman Techniek
Hydraulische technieken… een toch lastig voorstelbare techniek dat bij de meeste bezoekers veel aan de fantasie overlaat. Niet meer na de uitleg van Henk Bouwman. Ze houden zich bijvoorbeeld bezig met het vervangen en repareren van hydrauliekslangen en met het repareren van hydraulische technieken van zwaar materieel. Landbouwmachines, zuigauto’s, autolaadkranen en bijvoorbeeld bestratingsmachines. Ook de keuring van dit materiaal wordt gedaan door Bouwman Techniek. Revisies en reparaties van transmissies en verbrandingsmotoren is daarnaast een specialisme. Snelheid van reparaties speelt een belangrijke rol, het materieel staat door de opdrachtgever ingepland om werk te verzetten, elk uur dat deze niet werkt geeft vertraging. Ook voor de verzorging van een broodje warm vlees konden we deze middag terecht bij hen. Een gastvrij bezoek waarbij de hele familie Bouwman zijn of haar steentje bijdroeg.

Kruidhof Techniek
Rob Kruidhof, de ondernemer achter Kruidhof Techniek. De meesten van ons kennen hem vooral van zijn carrière als DJ. Maar bij elektrische techniek ligt inmiddels meer zijn focus. Rob houdt zich bezig met zonnepanelen, technische huisinstallaties in nieuwbouw maar ook in bestaande bouwwerken. Hij werkt samen met partners bij grote klussen. Het meest thuis voelt hij zich in de agrarische wereld. Maar ook voor projecten als de elektrische installatie voor 40 badkamers gaat Rob aan de slag. Meer en meer legt Kruidhof Techniek zich toe op zwakstroom wat in de toekomst in toenemende mate een rol gaat spelen. Domotica is straks niet meer weg te denken. Het afsluitende bezoek aan Rob werd afgerond door een warme hap en lekkere toetjes. Zo kwam onze activiteit op vrijdag tot een eind en ging ieder zijn eigen weegs het weekend tegemoet.


Foto's