Inspirerende bedrijfsbezoeken tijdens Walking dinner

← Terug naar overzicht

Walking dinner of een kuierdiner. Je verwacht mogelijk een buffetje met wat informele contactmomenten. Met zelfgekozen statafelindeling een goed gesprek aangaan onder het genot van lekker eten. Het bijzondere aan de avond bij Sport & Business Staphorst. Het betrof een lange afstand diner! Een buffet verspreid over 500 meter.

Henk en Stijntje Troost, de jongste leden van de Sport & Businessclub, ontvingen bijna 50 ondernemers op hun veelzijdige bedrijf Troost Sierbestrating. Zij waren de eerste in Nederland met een online bedrijf met sierbestrating: www.budget-bestrating.nl Maar behalve een groot deel van Nederland voorzien van de meest prachtige terrassen, verharde opritten en terreinen doen ze meer. Zij zorgen ervoor dat de economie in ons koe-rijke Nederland blijft draaien door zorg te dragen voor transport van de witte motor van boerderij naar zuivelbedrijven. Melktransport, vloeibaar, maar ook in gepoederde vorm. Het zijn ondernemers die elkaar versterken, kansen letterlijk op straat zien liggen en die durven op te pakken. Fijn om dat enthousiasme te mogen voelen. Na koffie met een heerlijke Ubak koek ging de pas erin naar Stiso.

Stiso isolatiewerken doet warme installaties een warme jas aan en technieken die koude afgeven laten zij koud. Isolatie dat is hun vak! Thermisch, akoestisch en brandwerend en bijzonder precies. Zij maken technische installaties door hun methode van isoleren tot prachtig ogende objecten. Maar het effect is het belangrijkst, verduurzamen en overlastbeperking zijn toch wel de meest belangrijke drijfveren waarom zij bij kleine en grote projecten worden ingeschakeld. Gastvrij voelden we ons bij Albert Hulst en zonen, we hebben genoten van een heerlijk buffet en een niet alledaags vakgebied.

Met een chocoladetoetje in het vooruitzicht werd het ‘walking’ voortgezet naar de buren. Casco Bouw Nederland. Ondernemers Wim de Vos en Jan Hokse hebben heel duidelijk iets met beton. Tunnelbouw, funderingen, wanden en breedplaat, prefab en casco, hele normale dagelijkse termen waar zij aan en mee werken. En dat gebeurt in het groot; havens, winkelcentra, hotels en scholen. Casco Bouw begon in 2003 als gespecialiseerde tunnelbouwer maar werd in de loop der tijd ook boven de grond meer zichtbaar. Een bouwer met een ‘geen gezeur garantie’! Je vindt het in Staphorst. Op vrijdagavond na het luisteren naar het verhaal achter drie inspirerende ondernemingen wordt er gepraat. Over gisteren, het aankomende weekend en de toekomst. Ook wordt er gebouwd, twee nieuwe leden mochten we aan ons netwerk toevoegen, Troost Sierbestrating en Poolman Multidiensten van harte welkom!


Foto's